SAŽETAK PROJEKTA!

 Udruga Pobjede uz aktivnosti vezane uz promicanje prava životinja, veganstva i održivog načina življenja vodi Sklonište za napuštene životinje (pse) u prigradskom naselju - Nemetinu. Kroz višegodišnji volonterski angažman, edukacijom i senzibilizacijom građana/ki, poticanjem volonterizma, promicanjem solidarnosti i osvješćivanjem zajedničke odgovornosti za probleme lokalne zajednice- umrežavanjem i suradnjom s brojnim udrugama civilnog društva, javnim i poslovnim sektorom, lokalnom samoupravom uspjeli smo napraviti velike pomake na polju zbrinjavanja napuštenih životinja i podizanju razine svijesti o tom problemu u našoj zajednici.

Iz naše prakse i iskustva, unatoč općem povećanju senzibiliteta i društvene odgovornosti za ovu problematiku, možemo utvrditi da još uvijek nema željene/potrebne razine svijesti o nužnosti kastracije kao prevencije problema napuštenih životinja i nužne mjere koja spašava živote. Nemali je broj pasa „lutalica“, članova lokalnih zajednica, o kojima građani zajednički brinu, ali ne preuzimaju odgovornost za njihove potomke.

new nike football boots 2012 2017 - 002 - Nike Air Max 270 ESS Ανδρικά Παπούτσια Γκρι / Λευκό DM2462 | KITH 1996 air streak max Low Release Date , BabylinoShops , nike jordan retro 2 black

Također, u ovo vrijeme opće krize i neimaštine, velik je broj slučajeva obitelji koje zbog borbe za vlastitu egzistenciju zanemaruju ovaj problem i svoju odgovornost te postaju manje osjetljivi na potrebe životinja o kojima skrbe- rezultat čega su neželjeni štenci koji im postaju problem i/ili neprimjereni uvjeti života pasa o kojima skrbe.

Cilj nam je ovim projektom povezati što veći broj subjekata iz svih sektora društva u mrežu solidarnosti i uključiti ih u program pomoći ugroženim/slabostojećim obiteljima u brizi oko pasa o kojima skrbe - izgradnjom kućica i uređenjem životnog prostora te omogućavanjem besplatne kastracije.

 Na taj način, osim izravne pomoći konkretnim obiteljima i psima, zajednički radimo na prevenciji problema neželjenog širenja populacije pasa lutalica (prvenstveno po prigradskim naseljima), potičemo na solidarnost s onima kojima je najteže i zajednički preuzimamo odgovornost za rješavanje/prevenciju problema nezbrinutih i neželjenih štenaca- naših najmanjih žitelja čija sudbina u potpunosti ovisi o našoj dobroj volji.

Također, cilj nam je pokrenuti informativnu i medijsku kampanju o važnosti/nužnosti kastracije kao prevencije problema nezbrinutih životinja i odgovornog ponašanja skrbnika.

 Građani će biti pozvani da predlažu obitelji iz svoje zajednice/susjedstva za koje smatraju da trebaju biti korisnici programa. Uz to nastojati ćemo ih motivirati da i sami pomognu u konkretnom slučaju- prijevozom do veterinara i nazad, dostavljanjem kućice, donacijom kvalitetnije hrane za vrijeme oporavka psa od kastracije i sl.
Konačnu odluku o odabiru korisnika donositi će volonterski tim koji će oformiti Udruga, a koji će prema prijedlozima građanima i nama već poznatim slučajevima utvrđivati postojanje stvarne potrebe izlaskom na teren i razgovorom s obiteljima.

 

Sve sudionike i sudionice projekta povezati ćemo u mrežu solidarnosti akcijski Junaci i Junakinje!.

Ideja je da za svaku godinu netko od članova ove mreže predloži akciju-projekt u zajednici, a Junaci i Junakinje se uključe u njegovu provedbu i stave svoje resurse na raspolaganje.

 

Copyright © 2014 Udruga Pobjede - zaštita i promicanje prava životinja. All Rights Reserved. Hosted by AVALON.